Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien piemin 2001. gada 11. septembra postošā terorkta, kurā gāja bojā gandrīz 3000 cilvēku, upurus.

Piemiņas ceremonijas notiks teroraktā iznīcināto Pasaules Tirdzniecības centra augstceltņu vietā, kā arī Pentagona ēkā un Pensilvānijā - vietās, kur avarēja "Al Qaeda" biedru nolaupītās pasažieru lidmašīnas.


ASV prezidents Baraks Obama piedalās piemiņas ceremonijā Baltajā Namā, bet vēlāk apmeklēs Pentagonu.

Uzstājoties ar runu teroraktu 11 gadadienas priekšvakarā, ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta norādījis, ka ASV ir modra attiecībā pret terorisma draudiem un ka katrs, kurš uzbruks ASV, par to samaksās.

"Šodien mēs esam sapulcējušies, lai atjaunotu savu solījumu - solījumu tiem, kas mira 9/11, mūsu solījumu viņu ģimenēm un mūsu solījumu visiem amerikāņiem, ka mēs vienmēr būsim modri pret draudiem mūsu mājām un ka neviens - neviens, kurš uzbrucis Amerikas Savienotajām Valstīm, netiks sveikā cauri," Panetu citē radio "Brīvā Eiropa".


Jau vēstīts, ka 2001. gada 11. septembra teroraktā Ņujorkā bojā gāja 2973 cilvēki. Teroristi ar nolaupītām lidmašīnām ietriecās Pasaules Tirdzniecības centra augstceltnēs Ņujorkā un Pentagona ēkā Vašingtonā. Pasaules Tirdzniecības centra torņi trieciena rezultātā sabruka, tajos bojā gāja 2602 cilvēku, no kuriem 343 ugunsdzēsēji un 60 policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!