Foto: AFP/Scanpix

ASV iedzīvotājiem līdz 19.februārim jāreģistrē viņu īpašumā esošie bezpilota lidaparāti jeb droni, pirmdien paziņoja Savienoto Valstu Federālā aviācijas administrācija. Ja lidaparāts noteiktajā termiņā nebūs reģistrēts, tā īpašniekam draud naudassods.

Jāreģistrē ir nelielie bezpilota lidaparāti, kas sver vairāk par 250 gramiem un mazāk par 25 kilogramiem, ieskaitot kravas, piemēram, kameras, norādīja administrācija.

Reģistrācijas maksa ir pieci dolāri. Dronu īpašnieki tiek iedrošināti reģistrēt lidaparātus pēc iespējas ātrāk, jo līdz 20. janvārim reģistrācija būs bez maksas.

"Nekļūdieties - bezpilota lidaparātu lietošanas entuziasti ir aviatori, un kopā ar šo titulu nāk liela atbildība," norādīja ASV transporta ministrs Entonijs Fokss. "Reģistrācija sniedz mums iespēju strādāt ar šiem lietotājiem, lai panāktu, ka viņi savus bezpilota lidaparātus darbina droši."

ASV varasiestādes ir nobažījušās par dronu izmantošanas drošību un šogad paziņoja par plānu ieviest obligātu reģistrāciju.

ASV izklaides droni nedrīkst lidot augstāk par 120 metriem, tiem vienmēr jābūt redzeslokā un bez iepriekšējas atļaujas saņemšanas tos nedrīkst pacelt gaisa lidostu tuvumā.

Naudassods par drona nereģistrēšanu var sasniegt 27 500 dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!