Foto: Kadrs no video

ASV Džordžijas štata policija atzinusi bezspēcību, nespējot piespiest starptautiskās interneta vietnes izdzēst pašnāvības video, kuru, izmantojot "Facebook Live" uzņēmusi 12 gadus vecā Katelīna Deivisa, ziņo BBC.

Meitene pērnā gada 30. decembrī pakārās savu vecāku pagalmā Sīdertaunā, iepriekš uzstādot kameru un programmā ieslēdzot tiešraides funkciju. Pēc meitenes atrašanas tiešraide pārtraukta un viņas vecāki video izņēma no "Facebook".

Tomēr daudzi, kas sekoja tiešraidei, video lejupielādēja savos datoros un izplatījuši dažādās interneta vietnēs. Piemēram, "Delfi" pārliecinājās, ka vairākas video kopijas atrodamas arī "Google" piederošajā pasaules populārākajā video vietnē "YouTube".

ASV policija medijiem norāda, ka saņēmusi niknus zvanus par šāda video atrašanos ne tikai no Amerikas, bet arī citām pasaules daļām. Daudzas interneta vietnes atbildējušas, ka, ja šādu video izņemšanu neparedz likums, tad tās to nedarīs. Likums to patiešām neparedz, atzinusi policija.

Patlaban notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kāpēc divpadsmit gadus vecā meitene pastrādājusi pašnāvību. Viņa pati soctīklos vairākas dienas pirms tās apsūdzēja savu patēvu izvarošanas mēģinājumā. Tāpat zināms, ka Deivisa jau ilgstoši ārstējusies no depresijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!