Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidātu kampaņas apdraud hakeru uzbrukumi, un ASV Nacionālās izlūkošanas kopienai jau bijušas dažas indikācijas, kas liecina par uzbrukumu mēģinājumiem, atsaucoties uz ASV Nacionālās izlūkošanas direktora Džeimsa Klapera pausto vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs apzināmies, ka kampaņas un ar tām saistītās organizācijas un indivīdi, ir mērķis darboņiem, kuriem ir dažādi motīvi, sākot no filozofiskām atšķirībām, beidzot ar spiegošanu, un, kuru spējas – no sabojāšanas līdz uzlaušanai," paudis Klepera preses pārstāvis Braiens Heils.

Klepers prognozējis, ka, turpinoties kampaņām, varētu pieaugt arī uzbrukumu skaits. Tāpat viņš norādījis, ka Iekšzemes drošības departaments un Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) veic ''abu kampaņu'' izglītošanu saistība ar kiberdraudiem.

Iepriekšējo ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā, kā 2008., tā 2012. gadā, noticis ļoti daudz kiberuzbrukumu gan republikāņu, gan demokrātu partiju kandidātu kampaņām. Tolaik lielu daļu uzbrukumu veikuši ar Ķīnu saistīti hakeri, atklājuši ASV izlūkdienesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!