Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais ASV prezidents, demokrāts Baraks Obama pirms otrā debašu raunda apsteidz savu konkurentu uz prezidenta amatu, republikāni Mitu Romniju, liecina socioloģiskās aptaujas, vēsta ”Itar Tass”.

Saskaņā ar laikraksta ”Washington Post” un telekompānijas ABC aptauju, ja vēlēšanas notiktu tagad, no visiem vēlētājiem, kuri plāno piedalīties vēlēšanās, Obamu atbalstītu 49%, bet Romniju – 46%.

No visiem reģistrētajiem vēlētājiem Obamu atbalsta vēl vairāk respondentu – 50% (Romniju – 43%).

Ārlietas un starptautiskie jautājumi šajā kampaņā nav pirmajā plāna, bet kopumā vēlētāji uzskata, ka ASV starptautiskajā arēnā jārisina jautājumi sadarbības, nevis konfrontācijas garā, liecina politologu pētījumu rezultāti, kas pirmdien publiskoti Vašingtonā.

Pēc analītiķu domām debašu pirmajā raundā uzvarējis bija Romnijs, kas lika sarosīties viņa atbalstītājiem, tāpēc tagad sabiedrība ar interesi gaida otrdien plānoto debašu otro raundu, kas notiks Hofstras universitātē Hempstedā.

Obamas štāba pārstāvji jau paziņojuši, ka gatavi revanšēties. Otrajā raundā jautājumus kandidātiem uzdos nevis profesionālie moderatori, bet gan paši vēlētāji, kurus saskaņā ar aptaujām visvairāk uztrauc nacionālās ekonomikas stāvoklis.

Saskaņā ar ”Washington Post” aptauju, 48% vēlētāju labprātāk uzticētu ekonomikas problēmu risināšanu Obamam, bet 44% - Romnijam.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas ASV prezidenta vēlēšanu kandidāts no Republikāņu partijas Mits Romnijs sabiedriskās domas aptaujās pirmoreiz apsteidza savu vēlēšanu sāncensi - pašreizējo valsts vadītāju Baraku Obamu no Demokrātu partijas, un tas var būt izskaidrojams ar Romnija uzvaru viņa un Obamas pirmajās televīzijas debatēs pagājušonedēļ.

ASV prezidenta amata kandidātu debates pirms vēlēšanām notiks vēl 16. un 22 oktobrī. Prezidenta vēlēšanas notiks 6.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!