Politika bieži tiek dēvēta par spēli, taču atbilstoši Ņūmeksikas štata likumiem var gadīties, ka ASV prezidenta amata kandidātiem republikānim Džordžam Bušam un demokrātam Alam Goram būs jāspēlē kārtis, lai izšķirtu, kurš no viņiem uzvarējis vēlēšanās.
Pēc tam kad atklājās, ka Ņūmeksikas štatā nepareizi saskaitītas 500 vēlētāju balsis, sākta balsu pārskaitīšana, un pagaidām ar 375 balsīm pārsvars ir Buša pusē, tomēr amatpersonas norāda, ka nekas vēl nav izšķirts, jo gaidāms, ka atkārtotajā balsu skaitīšanā atklāsies vēl vairāk kļūdu.

Ja 28.novembrī, kad tiks paziņoti vēlēšanu oficiālie rezultāti šajā štatā, atklāsies, ka abi kandidāti ieguvuši vienādu balsu skaitu, tad, pēc Ņūmeksikas likumiem, uzvarētājs jānosaka ar izlozes palīdzību.

Parasti šādos gadījumos lozēšana notiek, kandidātiem izspēlējot vienu pokera partiju ar piecām kārtīm.

"Tā tas ticis darīts jau agrāk. Nevis vesela pokera spēle, bet tikai viena partija, un tur patiesi ir vajadzīga cūkas laime," aģentūrai "Reuters" sacīja Ņūmeksikas štata Republikāņu partijas priekšsēdētājs Džons Dendāls.

Pēdējā reize, kad vēlēšanu rezultāts tika izšķirts ar kāršu spēli, bija 1999.gadā, kad republikānis Džims Blanks un demokrāte Lēna Miligana vietējās miertiesneša vēlēšanās ieguva 798 balsis katrs. Vairāku desmitu skatītāju klātbūtnē viņi tiesas zālē izspēlēja pokera partiju, un todien laime bija Blanka pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!