Foto: Reuters/Scanpix

ASV priekšvēlēšanās prezidenta vēlēšanu kandidāta izvirzīšanai no republikāņu partijas otrdien Nevadas štatā uzvarēja ekscentriskais miljardieris Donalds Tramps, un tā viņam ir trešā priekšvēlēšanu uzvara pēc kārtas, ziņoja ASV telekanāli.

Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem republikāņu priekšvēlēšanās Nevadā nekustamo īpašumu magnāts Tramps ieguvis 42% balsu, senators Marko Rubio - 24%, bet senators Teds Kruss - 22% balsu.

Nevada ir ceturtais štats, kurā noskaidrots uzvarētājs starp republikāņu pretendentiem uz izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām. Tas ir pirmais ASV rietumu štats, kur notikušas priekšvēlēšanas, un tiek uzskatīts par būtisku priekšvēlēšanu procesā, jo 40% no trim miljoniem Nevadas iedzīvotāju ir ar latīņamerikāņu izcelsmi.

Nevadas štata vēlētāju atbalsts republikāņiem un demokrātiem bieži ir svārstīgs. Lai gan Nevadā ir vairāk reģistrēto demokrātu, štata vadībā ir republikāņi.

Demokrātu priekšvēlēšanās Nevadas štatā sestdien guva uzvaru bijusī ASV pirmā lēdija un valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Tramps sestdien uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās Dienvidkarolīnas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!