Foto: Shutterstock

ASV federālā tiesa Maiami piektdien piesprieda trīs gadu cietumsodu Latvijas valstspiederīgajam Alekam Simčukam no Rīgas par dalību kriminālā grupējumā, kas Maiami naktsklubos apkrāpis iebraucējus par lielām naudas summām.

Tiesnesis norādīja, ka 46 gadus vecajam Simčukam piespriests daudz mazāks sods, nekā tas būtu noticis citos gadījumos, jo viņš brīvprātīgi atgriezies no Krievijas, kur bija aizbēdzis, atzinis savu vainu, nožēlojis izdarīto un sadarbojies ar izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka Simčuks jūlijā tika aizturēts Maiami starptautiskajā lidostā, kad viņš atgriezās no Krievijas.

Grupējums no Krievijas un Austrumeiropas, tostarp Latvijas un Igaunijas, bija ievedis tā dēvētās bāra meitenes, kuras Maiami rajona Sautbīčas naktsklubos iepazinās ar iebraukušajiem uzņēmējiem un tūristiem, pārliecināja viņus doties uz grupējuma kontrolētiem naktsklubiem, kur viņus piedzirdīja ar stipro alkoholu un šampanieti, par kuru no viņiem iekasēja pārmērīgi augstu maksu ‒ dažos gadījumos pat desmitiem tūkstošu ASV dolāru apmērā, kuru apkrāptie samaksāja ar kredītkartēm.

Izmeklētāji paziņoja, ka šie klubi ar tādiem nosaukumiem kā "Caviar Bar", "Steel Toast" un "Tangia Club" pastāvējuši tikai šādas krāpšanas īstenošanai.

Prokurori ir noskaidrojuši desmitiem šīs krāpšanas upurus. Daudzi bija stiprā reibuma pakāpē un tikai vēlāk konstatēja, ka samaksājuši milzīgu summu ar savu kredītkarti, informēja FIB. "Bāra meitenes" parasti saņēma 20 procentus no izkrāptās summas.

Simčuks bija viens no šā grupējuma vadītājiem un bija aizbēdzis no ASV uz Krieviju, bet brīvprātīgi atgriezās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!