Foto: AP/Scanpix

ASV skeptiski attiecas pret apgalvojumiem, ka Sīrijas nemiernieki varētu būt pielietojušu ķīmiskos ieročus, pirmdien paziņojis Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs.

"Mēs esam ārkārtīgi skeptiski pret mājieniem, ka opozīcija varēja izmantot vai izmantoja ķīmiskos ieročus. Mēs uzskatām par ļoti iespējamu, ka ķīmisko ieroču izmantošana, kas notikusi Sīrijā, ir Asada režīma roku darbs," paziņoja Kārnijs.

Kāda cita augsta ranga ASV amatpersona atklāja, ka Vašingtonas rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka Sīrijas nemiernieki spētu vai grasītos izmantot ķīmiskos ieročus.

Jau ziņots, ka ANO cilvēktiesību pārkāpumu izmeklētāja Karla del Ponte intervijā Šveices radio svētdien vēlu vakarā paziņoja, ka Sīrijas nemiernieki varētu būt pielietojuši nāvējošo zarīna gāzi.

ANO lēš, ka Sīrijas konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku. Valsti pametuši 1,2 miljoni bēgļu, bet pašā Sīrijā pārvietoto personu skaits jau sasniedzis četrus miljonus.

Damaskas, tā opozīcijas pārstāvji izteikušies, ka apsver miera sarunu iespēju, tomēr nekādas naidīgo pušu tikšanās pagaidām nav izdevies sarīkot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!