Foto: AFP/Scanpix

ASV divi lidmašīnas "United Airlines" pasažieri nogādāti slimnīcā ar aizdomām par saslimšanu ar Ebolas vīrusu, vēsta ASV mediji.

"ABC News" vēsta, ka vīrietis un viņa meita nogādāti slimnīcā uzreiz pēc piezemēšanās Ņūarkas lidostā Ņūdžersijas štatā. Reisa UA998 lidmašīna bija ceļā no Briseles.

Tiek ziņots, ka vienam no pasažieriem, kas lidoja no Libērijas ar pārsēšanos Beļģijas galvaspilsētā Briselē, sāka justies slikti un parādījās vemšana. Ņuarkā lidmašīnu sagaidīja Slimību kontroles un profilakses centra darbinieki.

Šonedēļ kļuva zināms, ka ASV telekompānijas NBC operators Libērijā inficējās ar Ebolas vīrusu. Veiktais tests 33 gadus vecajam vīrietim uzrādīja pozitīvas analīzes. Tuvākajā laikā viņš tiks nogādāts dzimtenē, lai ārstētos specializētā medicīnas centrā.

Piektdien, 3. oktobrī vēl viens amerikānis, kas inficējās Nigērijā, nogādāts Hovarda universitātes slimnīcā Vašingtonā. Pacients ievietots izolatorā un, pēc mediķu teiktā, atrodas stabilā stāvoklī.

Savukārt pagājušā mēnesī mediķi diagnosticēja vīrusa infekciju 42 gadus vecajam Teksasas iedzīvotājam Tomasam Erikam Dankanam, kurš ASV atgriezās no Libērijas. Viņš vēršas pēc palīdzības 20. septembrī. Divas dienas pēc ievietošanas slimnīcā viņš nogādāts mājās, sniedzot viņam nepieciešamās zāles.

1. oktobrī kļuva zināms, ka Dankans kontaktējās ar 80 cilvēkiem, no kuriem pieci ir bērni. Tiek ziņots, ka Teksasā no 50 cilvēkiem, kuriem veica pārbaudes, desmit ir augsts inficēšanās risks. Šobrīd Teksasas iedzīvotājs atrodas kritiskā stāvoklī, ziņo Dalasas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!