Foto: AFP/Scanpix
ASV prezidents Baraks Obama paziņojis par 46 miljonu ASV dolāru lielu finansiālu atbalstu, lai nodrošinātu Ukrainas militāro aprīkojumu, vēsta ziņu aģentūra AP.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien, 18. septembrī, mudināja ASV sniegt militāro palīdzību, lai aizsargātu Ukrainu no separātistiem, ziņo BBC.

Porošenko savā uzrunā AVS Kongresa kopsēdē norādīja, ka slikti ekipēti jauni Ukrainas militāristi cīnās "karā par brīvu pasauli" pret Krievijas agresiju. Ukrainas karavīriem ir nepieciešams aprīkojums – gan nāvējošs, gan nenāvējošs. "Segas, brilles, ar kurām redzēt tumsā, ir svarīgas lietas, bet neviens nevar uzvarēt karā ar segām!" – tā Porošenko.

Sarunā ar Porošenko ASV prezidents Baraks Obama nosodīja Krievijas rīcību Ukrainā. ASV prezidents uzslavēja Porošenko "absolūti kritisko" vadības stilu Ukrainas vēstures svarīgajā posmā, kā arī darbu, kas ieguldīts sarunās, lai nodrošinātu mieru Ukrainā.

Jau ziņots, ka Ukrainas prezidents trešdienas vakarā ieradies savā pirmajā oficiālajā vizītē ASV.

Pirms došanās uz ASV, Ukrainas prezidents apmeklēja Kanādu, kur tikās ar Kanādas premjerministru Stīvenu Hārperu un citām augstākajām amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!