Foto: Reuters/Scanpix

Aizsardzības ministrs Eštons Kārters otrdien paziņoja, ka ASV pastiprinās uzbrukumus teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" džihādistiem Sīrijā un Irākā, veicot papildu gaisa triecienus un pat tiešus sauszemes uzbrukumus.

Uzrunājot Senāta Bruņoto dienestu komiteju, Kārters sacīja, ka viņš sagaida vairāk tādu operāciju kā pagājušajā nedēļā, kad Irākā tika atbrīvoti desmitiem gūstekņu, bet nogalināts tika viens ASV desantnieks.

Kārters norādīja, ka ASV nekavēsies atbalstīt uzbrukumus "Islāma valstij" vai pat uzņemsies šādu misiju veikšanu pašas.

Viņš sīkāk nepaskaidroja, ko domājis ar "tiešām darbībām uz sauszemes", un prezidenta Baraka Obamas administrācija līdz šim ir iebildusi pret ASV sauszemes spēku nosūtīšanu uz Sīriju.

Kārters izteicās, ka ASV koncentrēsies uz "Islāma valsts" bastionu Raku, kas atrodas Sīrijas ziemeļos, un palielinās atbalstu nemierniekiem, kas karo pret džihādistiem.

"Mēs sagaidām mūsu gaisa kampaņas intensificēšanu, tostarp papildu ASV un koalīcijas lidmašīnas, kas vērsīsies pret "Islāma valsti" ar augstāka un smagāka līmeņa triecieniem," sacīja Kārters.

Kārtera solījums intensificēt triecienus tika izteikts laikā, kad ASV vadītā koalīcija pēdējos mēnešos uzbrukusi mazāk mērķu Sīrijā.

Pentagona amatpersonas uzstāj, ka tempa palēnināšanās esot saistīta ar pienācīgu mērķu trūkumu un tam neesot nekādas saistības ar Krievijas uzlidojumu sākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!