ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) oficiālajām personām ir tiesības no telekomunikāciju kompānijām pieprasīt slēgtu informāciju - "resursu lietotāju vārdus, adreses un lietošanas periodus" un citu personisku informāciju, lēmusi federālā tiesa.

Līdz ar to kompānijai "Google" būs jāatklāj FIB savu lietotāju datus, neskatoties uz to, ka interneta kompānija to uzskata par nelikumīgu, ziņo izdevums "CNET".

Federālā tiesnese Sjūzena Ilstone Sanfranciko apgabala tiesas slēgtā sēdē ir noraidījusi "Google" prasību, kuras pārstāvji apstrīdējuši 19 pieprasījuma vēstules no FIB par lietotāju datu atklāšanu bez tiesas lēmuma.

Patlaban FIB ir tiesības nosūtīt telekomunikāciju uzņēmumiem pieprasījuma vēstules, nesagaidot tiesas lēmumu, bet tikai tādos gadījumos, ja šiem konfidenciālajiem datiem ir būtiska nozīme tādu lietu izmeklēšanā, kas attiecas uz valsts drošību.

"Google" lietu ar pieprasījuma vēstulēm var izskatīt vēlreiz, ja kompānija noformulēs konkrētus argumentus par katru no 19 FIB rakstiskajiem pieprasījumiem, norāda amerikāņu mediji.

Laikā no 2003. līdz 2006. gadam FIB nosūtījuši vairāk kā 192 tūkstošus vēstuļu-pieprasījumu, un 97% gadījumu ir pieprasīta obligāta prasību izpilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!