Foto: Reuters/Scanpix

Tūkstošiem cilvēku ASV arī piektdien izgāja ielās, lai paustu savu neapmierinātību ar Donalda Trampa ievēlēšanu par nākamo ASV prezidentu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Viena no galvenajām protestu vietām ir tā sauktie Trampa torņi Ņujorkā, kuros mitinās nākamais ASV prezidents. Piektdien Tramps atkārtoti vērsās pie protestētājiem, izmantojot tviteri. "Priecājos, ka vakardienas nelielajām protestētāju grupām ir tāda degsme pret mūsu lielisko sabiedrību. Mēs visi sanāksim kopā un būsim lepni," teikts viņa tvitera ierakstā.

Agrā piektdienas Tramps tviterī bija norādījis, ka protestētājus "sakūdījuši mediji" un ka tas ir "ļoti negodīgi".

Simtiem cilvēku Maiami devušies gājienā pa Biskeina bulvāri, savukārt Aiovā protestētāji uz brīdi nobloķējuši lielceļu, bet Dalasā pa ielām spārdīta lelle Trampa atveidā. Tiek ziņots, ka Dalasā protestētāji izsituši arī kāda veikala skatlogu.

Atlantā aptuveni 500 cilvēku devušies protesta gājienā pilsētās centrā un centušies uziet uz lielceļa, taču likumsargiem izdevies viņus apturēt.

Saistībā ar notikušo nedz Atlantā, nedz Aiovā nav veikti aresti.

Pie Džordžijas štatā protestētāji sadedzinājuši ASV karogu. "Tramps neatbalsta nevienu no manas kopienas. Es esmu gejs no Tuvajiem Austrumiem. Viņš ir pret visu, kas es esmu," pastāstījis 20 gadus vecais protestētājs Aleks Hariri. Savukārt citi protestētāji medijam norādījuši, ka jūtas bezcerīgi un demonstrācijās piedalās, lai cīnītos par savu un savu bērnu nākotni.

Jau ziņots, ka ik vakaru kopš Trampa ievēlēšanas ASV notiek protesti, un arī brīvdienās gaidāmas demonstrācijas. Pret Trampu vērstie protesti Portlendā ceturtdien pārauga nemieros. To laikā sabojātas automašīnas un policijas virzienā raidīti šāviņi, informējusi policija. Likumsargi aizturējuši vairākus cilvēkus un protestus pārdēvējuši par nemieriem.

Sestdien demonstrācijas paredzētas Ņujorkā un Losandželosā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!