Foto: Reuters/Scanpix

ASV turpinās spiedienu uz Krieviju ar sankciju saglabāšanas palīdzību, cenšoties sasniegt no Maskavas sava politiskā kursa izmaiņas, paziņojis ASV prezidents Baraks Obama.

Ārvalstu medijiem viņš atklājis, ka bez īpaša optimisma raugās uz turpmāko Krievijas un ASV attiecību attīstību. Obama sacījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins politikā izmanto pieeju, kas balstīta uz pagātni un kas "ļoti baida Krievijas kaimiņus".

Viņš atzinis – kamēr Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju nesāks izpausties no ekonomikas uz politiku, tikmēr iespējas par kursa maiņu ir minimālas, uzskata Obama.

ASV un Eiropas Savienība otrdien pieņēma lēmumu par stingrāku sankciju ieviešanu pret separātistiem, aicinot Krieviju izvest karaspēku no Ukrainas autrumiem un nodrošināt robežas apsargāšanu. Lēmuma detaļas pagaidām vēl nav zināmas.

Jau vēstīts, ka decembra pirmo divu dienu laikā Krievijas armija Donbasā cietusi smagus zaudējumus, bet uzbrukumos Ukrainas valdības spēku kontrolētajai Doņeckas lidostai krituši aptuveni 300 Krievijas karavīri, pavēstīja Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Gruz-200" ("Krava-200") aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!