Foto: AP/Scanpix
Piektdien Bostonā turpinās vērienīga Bostonas spridzināšanā aizdomās turētā 19 gadus vecā jaunieša Džohara Cerņajeva meklēšanas operācija. Pilsētā nekursē sabiedriskais transports, iedzīvotājiem ieteikts palikt iekštelpās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija brīdina, ka aizdomās turētais ir bruņots un bīstams, iespējams, viņam pie ķermeņa ir piestiprināti spridzekļi. Apšaudē ar policiju piektdien gājis bojā otrs aizdomās turētais - 26 gadus vecais Tamerlans Carņajevs, kurš ir vēl brīvībā esošā jaunieša brālis.

Vērienīgā drošības spēku operācija sākās ceturtdienas naktī, kad Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūta pilsētiņā nošauts policists. Pēc tam aizdomās turētie nolaupījuši automašīnu ar visu vadītāju, kuru neskartu vēlāk izlaiduši kādā degvielas uzpildes stacijā.

Policija sāka vajāt bēgļus, kuri no automašīnas metuši ārā spridzekļus un šāvuši. 

Dažus kilometrus tālāk - Bostonas piepilsētā Votertaunā  - izcēlās aptuveni desmit minūtes ilga apšaude starp aizdomās turētajiem un desmitiem policistu.

Viens no vīriešiem sācis skriet policistu virzienā un ticis sašauts. Viņš vēlāk mira slimnīcā un ir identificēts kā Tamerlans Carņajevs, vēsta "Sky News". Neoficiāla informācija liecina, ka uzbrucējam pie ķermeņa bijis piestiprināts improvizēts spridzeklis.

Mediķi ziņoja, ka cietušajam bijušas šautas brūces, apdegumi un šķembas ķermenī.

Otram vīrietim no apšaudes, kurā ievainots viens policists, izdevies aizbēgt ar kājām. Pastāv aizdomas, ka arī bēglis ir ievainots, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Policija Votertaunā ir ierobežojusi satiksmi, cilvēki ir brīdināti neiet ārā no mājas un durvis atvērt tikai policijai. Tūkstošiem likumsargu ir pilnībā noslēguši aptuveni 20 pilsētas kvartālus un pārmeklē teritoriju māju pa mājai.

Bostonas spridzināšanā aizdomās turētie vīrieši ir identificēti kā 19 un 26 gadus veci čečenu izcelsmes brāļi no Keimbridžas Masačūsetsas štatā. ASV jaunie vīrieši legāli uzturoties jau vismaz desmit gadus.

Neilgi pirms nakts notikumu sākuma FIB publiskoja aizdomās turamo attēlus.


Jau vēstīts, ka pirmdien netālu no Bostonas maratona finiša līnijas cilvēku pūlī eksplodēja divi spridzekļi, nogalinot trīs un ievainojot 176 cilvēkus, no kuriem aptuveni 17 ir smagā stāvoklī. Bojā gājis arī kāds astoņus gadus vecs zēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!