Savienotās Valstis un Ķīna vienojušas neveikt un neatbalstīt kiberuzbrukumus viena otras privātajam sektoram komerciālas peļņas nolūkos, piektdien paziņojuši abu valstu prezidenti.

ASV prezidents Baraks Obama kopīgā preses konferencē ar vizītē ieradušos Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu paziņoja, ka abas valstis vienojušās neatbalstīt kiberuzbrukumus intelektuālajam īpašumam, tostarp tirdzniecības noslēpumu kiberzādzības un citas konfidenciālas biznesa informācijas kiberzādzības komerciāla labuma gūšanai.

Sji apstiprināja, ka šāda vienošanās panākta.

"Abu valstu kompetentas varasiestādes panākušas svarīgu vienprātību par kopīgu cīņu pret kibernoziegumiem. Abas puses vienojušās palielināt sadarbību kriminālizmeklēšanā un dalīšanos ar informāciju, un abas valdības neiesaistīsies un neatbalstīs intelektuālā īpašuma zādzības internetā un izpētīs formulējumu pienācīgai valsts uzvedībai kibertelpā," paziņoja Sji.

Neviena no valdībām nesolīja atteikties no otras izspiegošanas, bet deva solījumu neatbalstīs savu valstu uzņēmumus intelektuālā īpašuma un komercnoslēpumu zādzībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!