Foto: AFP/Scanpix

ASV un Krievijai panākot vienošanos par Sīrijas ķīmisko ieroču arsenālu likvidēšanu, ir novērsts karš pret Sīriju, svētdien sacīja Sīrijas nacionālā izlīguma ministrs Ali Heidars.

"Mēs pozitīvi vērtējam šīs vienošanās. No vienas puses tās palīdzēs sīriešiem izkļūt no krīzes, no otras puses - tās ir novērsušas karu pret Sīriju, atņemot ieganstus tiem, kas gribēja to izraisīt," sacīja ministrs.

"Šīs vienošanās - tas ir Krievijas diplomātijas un Krievijas vadības nopelns, tā ir uzvara Sīrijai, kas tika izcīnīta, pateicoties mūsu Krievijas draugiem," norādīja ministrs.

ASV un Krievijas ārlietu resoru vadītāju Džona Kerija un Sergeja Lavrova vienošanās "nodrošina starptautisku atbalstu tam, lai visi sīriešu tautas pārstāvji sēstos pie viena galda un nākamajā posmā atrisinātu savas iekšējās problēmas".

Viņš norādīja, ka sarunu rezultāti "dod iespēju turpmāk risināt visas Sīrijas problēmas, nevis tikai ķīmisko ieroču problēmas".

Sestdien Sīrijas valdība iesniedza ANO visus dokumentus, kas ir nepieciešami, lai pievienotos konvencijai par ķīmisko ieroču aizliegšanu.

Konvencija Sīrijas teritorijā stāsies spēkā 14.oktobrī - 30 dienas pēc pieteikuma iesniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!