Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV un Krievijas aizsardzības ministri piektdien telefoniski pārsprieduši konfliktu Sīrijā, pavēstīja Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks.

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters un viņa Krievijas kolēģis Sergejs Šoigu runājuši gan par jautājumiem, kuros ASV un Krievijas intereses pārklājas, gan par jautājumiem, kuros abām valstīm ir atšķirīgi viedokļi, norādīja Kuks.

Abi ministri vienojušies par tālākiem saziņas mehānismiem, ar kuru palīdzību izvairīties no nejaušiem incidentiem abu pušu starpā Sīrijā un kampaņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

ASV vada koalīciju, kas veic gaisa triecienus "Islāma valsts" pozīcijām Irākā un Sīrijā.

Krievija tikmēr sniedz militāru atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam, un tas izraisījis Vašingtonas satraukumu.

ASV un NATO pārtrauca tiešus militāros kontaktus ar Maskavu pagājušā gada aprīlī, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un tai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Paziņojumā Kuks norādījis, ka Kārters uzsvēris šādu konsultāciju nepieciešamību paralēli diplomātiskajām sarunām, kas varētu nodrošināt politiskas pārmaiņas Sīrijā.

"Viņš uzsvēra, ka "Islāma valsts" sakaušana un politisku pārmaiņu nodrošināšana ir mērķi, pēc kuriem jātiecas vienlaicīgi," vēstīja Kuks.

Abi arī vienojušies dialogu turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!