Foto: Sputnik/Scanpix

Amerikas Savienotās Valstis un Lielbritānija svētdien brīdināja, ka Rietumvalstis apsver iespējas noteikt ekonomiskas sankcijas pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu un Krieviju saistībā ar nemiernieku kontrolēto Alepo rajonu bombardēšanu.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs nodēvēja civiliedzīvotāju bombardēšanu Alepo par "noziegumiem pret cilvēci" un Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons aicināja Maskavu izrādīt žēlsirdību.

"Ir daudz pasākumu, kurus mēs ierosinām, tostarp papildu pasākumi pret režīmu un tā atbalstītājiem, " sacīja Džonsons žurnālistiem Londonā pēc vairāku valstu pārstāvju tikšanās Sīrijas jautājumā.

"Šīs lietu galu galā būs nepatīkamas šo noziegumu pastrādātājiem, un viņiem par būtu jādomā tagad," brīdināja britu ministrs.

Kerijs, stāvot līdzās Džonsonam, sacīja, ka ASV prezidents Baraks Obama nav izslēdzis nevienu iespēju attiecībā uz centieniem apturēt Sīrijas režīma uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

Arī Kerijs pieminēja sankcijas, taču norādīja, ka nav runa par militāru rīcību, un ka viņa un Džonsona pienākums ir izmantot visas diplomātiskās iespējas.

"Mēs pārrunājam katru mums pieejamo mehānismu, bet neesmu pamanījis, ka Eiropā kādam būtu liela apetīte karot," sacīja Kerijs.

"Neredzu, ka Eiropas valstu valdības būtu gatavas pieteikt karu," viņš piebilda.

"Ļaujiet man pateikt skaidri. Mēs apsveram papildu sankcijas un (..) prezidents Obama nav izslēdzis nevienu iespēju," teica ASV valsts sekretārs.

Sarunās Londonā piedalījās augsta ranga diplomāti no ASV, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Francijas, Itālijas, Jordānijas, Kataras, Lielbritānijas, Saūda Arābijas, Turcijas, Vācijas, kā arī Eiropas Savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!