Foto: AP/Scanpix

ASV paziņojusi, ka uz Irāku nosūtīs jaunu elites spēku specoperāciju vienību, kuras uzdevumos ietilps uzbrukumu veikšana, ķīlnieku atbrīvošana, teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") līderu notveršana, kā arī vienpusējo operāciju Sīrijā veikšana, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Iepriekš tika paziņots par 50 karavīru lielu ASV elites spēku vienības nosūtīšanu uz Sīriju. Šī vienība gan nenodarbojas ar kaujas uzdevumiem.

Abas vienības savā starpā nebūs saistītas, un jaunā vienībā būs lielāka, medijiem skaidrojis ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

Viņš norādījis, ka jaunā vienība izveidota sadarbojoties ar Irākas valdību un atbalstīs Irākas valdības un Kurdu pešmergas spēkus.

Savukārt ASV armijas pārstāvis, ģenerālis Džozefs Dunfords skaidrojis, ka jaunā vienība palīdzēs krietni ātrākā laikā iegūt informāciju, kas "padarīs mūsu operācijas daudz efektīvākas".

"Mēs cīnāmies Irākā un Sīrijā, tādēļ dosimies tur, kur ir ienaidnieks, un mēs izpildīsim operācijas tur, kur tās visvairāk ievainos pretinieka spējas," paudis Dunfords.

Kārters aicinājis visus ASV vadītās koalīcijas biedrus darīta vairāk, lai apturētu "Daesh". Tāpat viņš noradījis, ka "Turcijai ir jādara vairāk, lai kontrolētu tās "caurumainās" robežas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!