Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar islāma teroristu aktivitātēm Irākā, ASV uz Persijas līci gatavojas nosūtīt aviācijas bāzes kuģi "George H.W.Bush", atsaucoties uz Pentagonu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

ASV prezidents Baraks Obama jau paziņojis, ka viņam nepieciešamas vairākas dienas, lai izlemtu par iespējamo ASV militāro līdzdalību Irākas valdības centienos apvaldīt islāma teroristu grupējuma "Irākas un Levantas islāma valsts" izvērstās aktivitātes. Tiesa gan, kā "Delfi" jau ziņoja, Obama ir apsolījis, ka ASV nesūtīs uz Irāku savu armiju, taču varētu likt lietā aviouzbrukumus nemierniekiem.

Tikmēr ASV Valsts sekretārs Džons Kerijs Irākas valdībai piekodinājis, ka ASV cīņā pret islāmistiem iesaistīsies vien tādā gadījumā, ja Irākas politiskie līderi "noliks malā" savas domstarpības. Valdībai ir jāciena visu irākiešu - kā sunnītu un šiītu, tā aā arī kurdu - tiesības, uzsvēris Kerijs.

"Delfi" jau informēja, ka gatavību palīdzēt Irākai islāma teroristu savaldīšanā apliecinājis arī Irānas līderis Hasans Rohani, kurš gan noliedz, ka Irākā jau darbojas Irānas karaspēks.

Islāma džihādisti pēdējās nedēļas laikā jau sagrābuši Mosulas un Tikrītas pilsētas, no kurām bēgļu gaitās devušies vairāki simtiem tūkstoši iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!