Foto: Reuters/Scanpix

Pentagons izplatījis video ar 11.janvārī Irākas pilsētā Mosulā veiktu uzlidojumu džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") naudas glabātuvei, no kuras pēc sprādzieniem gaisā paceļas miljoniem dolāru.

Video redzams, kā pēc divu bumbu trāpījuma ēkai no tās paceļas banknošu mākoņi, kas pēc tam nolaižas uz apkārtējo māju jumtiem.

"Tas bija labs trieciens. Un mēs lēšam, ka tas kalpoja, lai "Daesh" atņemtu miljoniem dolāru," sacīja ASV armijas centrālās pavēlniecības vadītājs ģenerālis Loids Ostins. "Un kopā ar visiem pārējiem uzlidojumiem, kurus mēs esam veikuši "Daesh" benzīna un naftas ražošanas un izplatīšanas iespējām, uzlidojumiem viņu ekonomikas infrastruktūrai un dažādiem ienākumu avotiem, varat derēt, ka tas ir jūtams uz viņu finansēm."

Ostins piebilda, ka tas nav pirmais uzlidojums "Daesh" naudas glabātuvēm.

""Daesh" ir vajadzīgi šie līdzekļi maksāšanai saviem kaujiniekiem, jaunu cīnītāju vervēšanai un dažādu ļauno operāciju veikšanai," sacīja Ostins. "Mēs no paša kampaņas sākuma "Daesh"sākuma teicām, ka mēs liegsim tai spēju sevi uzturēt."

"Daesh" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

"Daesh" uzņēmusies atbildību par novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!