ASV armija ceturtdien Sīrijā veikusi uzlidojumu, lai likvidētu teroristu grupējuma "Islāma valsts" slepkavu "džihādistu Džonu", kurš redzams ķīlnieku noslepkavošanas video.

Pentagona pārstāvis Pīters Kuks nevarēja pateikt, vai izdevies nogalināt "džihādistu Džonu", kura īstais vārds ir Muhameds Emvazi. Uzlidojums noticis Rakā.

"Britu pilsonis Emvazi piedalījies video, kuros tika paradītas ASV žurnālistu Džeimsa Folija un Stīvena Sotlofa, ASV palīdzības misijas darbinieka Abdulrahmana Kasinga, Lielbritānijas palīdzības misiju darbinieku Deivida Heinsa un Alana Heninga, Japānas žurnālista Kendzi Goto un daudzu citu gūstekņu slepkavības," paziņoja Pentagons.

Tīmeklī publicētos video viņš vienmēr ir ģērbies melnā, viņa seju sedz maska un redzamas ir tikai viņa acis. Rokās viņš tur nazi un uzrunā kritizē Rietumus.

Viņš ticis atpazīts kā Londonas rietumos augušais 27 gadus vecais Muhameds Emvazi. Vidusšķiras ģimenē augušais Emvazi Vestminsteras universitātē ieguvis doktora grādu programmēšanā un aptuveni 2012. gadā devies uz Sīriju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!