ASV vadītā koalīcija, kas veic gaisa triecienus pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), pirmdien noliedza, ka tās lidmašīnas ir veikušas gaisa triecienus pret armijas bāzi, kuros dienu iepriekš gājuši bojā vismaz trīs Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma karavīri.

"Esam redzējuši Sīrijas ziņojumus par to, bet mēs vakar [svētdien] neveicām nevienu gaisa triecienu tajā Deir Ez Zoras [provinces] daļā. Tādēļ neuzskatām, ka tam ir pierādījumi," paziņoja koalīcijas preses pārstāvis pulkvedis Stīvs Vorens.

Viņš teica, ka koalīcija svētdien vienīgos gaisa triecienus Deir Ez Zoras provincē veica apmēram 55 kilometrus uz dienvidaustrumiem no apkaimes, kur gājuši bojā karavīri.

"Mēs trāpījām 55 kilometru attālumā no apkaimes, kura, kā teica Sīrijas puse, tika skarta. Tā bija vienīgā apkaime Deir Ez Zoras [provincē], kurā mēs vakar [svētdien] veicām gaisa triecienus," sacīja koalīcijas preses pārstāvis.

"Apkaimē, kurā vakar veicām gaisa triecienus, nebija neviena cilvēka. Vienīgais, kam mēs trāpījām, bija urbums," piebilda pulkvedis.

Sīrijas valdība pirmdien nosodīja it kā ASV vadītos gaisa triecienus pret tās armijas bāzi, kuros gājuši bojā vismaz trīs karavīri.

Arī Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" vēstīja, ka ASV vadītā koalīcija uzlidojumā Sīrijā ir trāpījusi armijas nometnei valsts austrumos, nogalinot četrus Sīrijas karavīrus un vēl 13 ievainojot, pirmdien paziņoja.

Šis ir pirmais gadījums, kad ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienā ir nogalināti Sīrijas armijas karavīri, atzina "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!