Foto: Publicitātes attēli

Operācijai pret džihādistu grupējumu "Daesh" Irākā un Sīrijā izveidotā ASV koalīcija paredz "ilgu, smagu cīņu", lai sakautu sunnītu ekstrēmistu kaujiniekus to pēdējos atbalsta bastionos Sīrijā, ceturtdien apliecināja koalīcijas pārstāvis sakariem ar presi.

Starptautiskā koalīcija, kuras operatīvais nosaukums ir "Inherent Resolve", gatavojas pēdējiem triecieniem, lai sakautu džihādistus Eifratas ielejas lejas daļā līdzās robežai ar Irāku, kur uzturas līdz 1500 karotājiem, žurnālistiem sacīja Šons Raiens.

"Tā būs smaga cīņa, un mums šķiet, ka "Daesh" centīsies noturēt pēdējo robežu."

"Mēs jau zinām, ka viņi izliks pašdarinātus spridzekļus. Iespējams, plaši tiks pielietotas pašnāvnieku vestes," viņš sacīja, piebilstot, ka koalīcija tomēr sakaus "Daesh", "jo mums ir lielāks spēks un lielākas militārās jaudas".

Progress kļuvis lēnāks pašdarināto spridzekļu dēļ, kuru skaits mērāms simtos, sacīja Raiens. Koalīcija arī cenšas nodrošināt, lai tās izlūki var droši pamest reģionu.

Dienu iepriekš "Daesh" publiskoja audio ierakstu, kurā grupējuma līderis Abu Bakrs al Bagdadi aicina sekotājus turpināt cīņu.

"Mēs uzskatām, ka viņa vadībai vairs nav nozīmes," sacīja Raiens. "Mēs koncentrējamies uz "Daesh" pēdējo atlieku sakaušanu. Tāpēc tam, vai viņš vēl aktīvi darbojas, vai ne, nav nozīmes."

"Islāma valsts" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Daesh", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!