Foto: Reuters/Scanpix

ASV valdības dati neapstiprina valsts prezidenta Donalda Trampa apgalvojumu, ka viņa valdīšanas laikā radītas jau 600 000 jaunu darba vietu, ziņo "Newsweek".

Aizvadītajā nedēļā tiekoties ar biznesa līderiem Baltajā namā, Donalds Tramps savā uzrunā uzsvēra, ka turot solījumu kļūt par "lielāko darba vietu sagādātāju, kādu Dievs jebkad radījis". "Mēs jau tagad īsā laika periodā esam radījuši vairāk nekā 600 000 jaunu darba vietu," teica ASV prezidents.

Taču valdības rīcībā esošā statistika Trampa apgalvojumus neapstiprina. ASV Nodarbinātības dienests ziņo, ka februārī ir radīti 219 tūkstoši, bet martā – 98 tūkstoši jaunu darba vietu. Pat ņemot vērā janvāra statistiku, kad Tramps stājās amatā, kopējais jaunizveidoto darba vietu skaits nesasniedz 600 tūkstošus – 533 000.

Kopumā 2017. gadā ASV ekonomikā ik mēnesi izveidotas vidēji 178 tūkstoši jaunu darba vietu, kas ir mazāk nekā šai pašā laika periodā pērn, kad pie varas vēl bija Baraks Obama. 2016. gadā pirmajos trijos mēnešos šis rādītājs bija vidēji 187 tūkstoši darba vietu ik mēnesi.

Pirmsvēlēšanu kampaņā Tramps solīja nākamo 10 gadu laikā radīt 25 miljonus darba vietu jeb 208 333 katru mēnesi.

Tramps jaunu darba vietu izveidi izvirzījis kā vienu no svarīgākajiem punktiem administrācijas dienaskārtībā, un biznesa un patērētāju optimisma līmenis ir sasniedzis augstāko līmeni kopš vēlēšanām, turklāt mazā un vidējā biznesa sfērā tas sasniedzis augstākos rādītājus pēdējā desmitgadē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!