Foto: AP/Scanpix

Savienotās Valstis pirmdien paziņojušas, ka vēlas "stingrus pierādījumus" Krievijas spēku atvilkšanai no Ukrainas robežas.

Saskaņā ar Krievijas prezidenta preses dienesta ziņoto Vladimirs Putins devis komandu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu nosūtīt atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietām karaspēka daļas, kuras "piedalījās mācībās" Ukrainas pierobežā.

Pēc ASV un NATO aplēsēm, Krievija pie robežas ar Ukrainu dislocējusi ap 40 000 karavīru.

Kāda augsta ranga ASV amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, norādīja, ka šāds solis tiktu vērtēts atzinīgi, bet piebilda, ka līdz šim nekas par to neliecina.

ASV amatpersona arī uzsvēra, ka karavīri pierobežā nekad nav piedalījušies mācībās, bet izvietoti pie robežas kā draudošs spēks.

"Mēs jau agrāk esam dzirdējuši no Krievijas līderiem, ka viņi atvelk karavīrus no robežas, un viņi nav to izdarījuši," norādīja amatpersona, piebilstot, ka Vašingtona turpmākās pāris dienas uzmanīgi sekos līdzi situācijai.

"Mēs vēlamies redzēt skaidrus, stingrus pierādījumus par šo soli, pirms izdarām kādus spriedumus," norādīja amatpersona.

Arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens norādīja, ka joprojām nekas neliecina par Krievijas spēku atvilkšanu no Ukrainas robežas, un piebilda, ka šis ir jau trešais šāds Putina paziņojums par karavīru atvilkšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!