Foto: AP/Scanpix

ASV austrumu piekrasti trešdien piemeklēja spēcīgas vētras, prasot trīs cilvēku dzīvības Virdžīnijas štatā un palielinot šajā vētru sistēmā bojāgājušo cilvēku skaitu ASV līdz sešiem cilvēkiem.

Vētras arī pārtrauca elektroapgādi desmitiem tūkstošu mājsaimniecību un uzņēmumu ASV austrumkrasta reģionā.

Dienu pirms tam šī vētru sistēma radīja apmēram 20 tornado (virpuļvētras) ASV Meksikas līča piekrastē, izraisot trīs cilvēku nāvi un vairākus desmitus ievainojot, kā arī izpostot simtiem māju Luiziānas, Misisipi un Floridas štatos.

Sinoptiķi brīdināja, ka nelabvēlīgie laikapstākļi apdraud vairāk nekā 88 miljonus cilvēku. ASV vidējos rietumos spēcīgas snigšanas un asu vēju dēļ tika atcelti daudzi avioreisi Čikāgas lidostās un tika slēgtas skolas vairākos štatos.

Virdžīnijas gubernators Terijs Makolifs trešdienas vakarā izsludināja šajā štatā ārkārtas stāvokli. Virdžīnijā vētras nodarīja vislielāko postu lauksaimniecības pilsētā Veiverlijā, kur gāja bojā divus gadus vecs bērns un divi vīrieši 50 un 26 gadu vecumā. Upuru līķi tika atrasti apmēram 300 metrus no viņu mobilās mājas.

Veiverlijā vētra nodarīja postījumus vismaz piecām ēkām, un ceļi uz pilsētu tika slēgti izgāztu koku un vēja sanestu drazu dēļ.

Vētras arī atnesa lietusgāzes Alabamā, Džordžijā un citos štatos, radot plūdu risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!