Foto: Reuters/Scanpix

ASV viceprezidenta Džo Baidena dēls atbrīvots no ASV Jūras spēku rezervistiem, jo viņa analīzes uzrādījušas kokaīna klātbūtni organismā, apstiprinājusi ASV amatpersona.

44 gadus vecais Hanters Baidens no 2012.gada bija Jūras spēku rezervists, bet pagājušajā gadā neizturēja narkotiku pārbaudi.

Savā paziņojumā viceprezidenta jaunākais dēls apstiprinājis savu atbrīvošanu no dienesta un paudis nožēlu par notikušo. "Tas bija liels gods - kalpot ASV Jūras spēkiem. Es jūtos apkaunots par savu rīcību, kas noveda līdz administratīvajai atbrīvošanai no dienesta un paužu savu dziļāko nožēlu par notikušo," viņš sacīja savā paziņojumā. "Es cienu Jūras spēku lēmumu. Ar ģimenes atbalstu un mīlestību es atstāšu šo notikumu aiz muguras."

Viceprezidenta birojs nav sniedzis nekādu oficiālu paziņojumu par notikušo.

2012.gadā Hanters Baidens saņēma rīkojumu par iesaukšanu Jūras spēku rezervistos, kur viņš dienēja kā sabiedrisko lietu speciālists Norfolkā, Virdžīnijas štatā. 2014.gada februārī viņu atskaitīja no Jūras spēku rezervistiem.

Ziņa par Hantera Baidena atskaitīšanu ir tikai viena no ASV viceprezidenta pēdējā laika neveiksmju sērijas. Džo Baidenam nesen nācies atvainoties Turcijai un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, jo viņš paziņojis, ka šīs valstis ir finansējušas sunnītu džihādistu grupējumus.

Viceprezidenta vecākais dēls Bo ir Delavēras štata prokurors un gubernatora kandidāts, kā arī majors Delavēras Nacionālajā gvardē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!