Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV Mičiganas štata policisti bijuši ļoti izbrīnīti par kāda 62 gadus veca vīrieša rīcību - viņš vairāk nekā 26 stundas pavadījis laiku mašīnā ar savu pa ceļam no slimnīcas mirušo draudzeni.

Rejs Tomlinsons kopā ar savu 93 gadus veco māti devies pēc draudzenes uz kādu Arizonas štata medicīnas iestādi, kur viņa ārstējusies. Paņemot no slimnīcas 31 gadu veco sievieti, amerikānis devies 2735 kilometrus garajā mājupceļā.

Kad ceļotāji apstājušies, lai uzpildītu degvielu, vīrieša draudzene apmeklējusi tualeti, kur, pēc policistu domām, ieņēmusi dažas oksikodona tabletes. Saskaņā ar Tomlinsona teikto viņu nākamā pieturvieta bijusi Oklahomā, kad viņš jautājis, vai arī viņa izkāpšot, taču viņa ceļabiedre klusējusi. Rejs nodomājis, ka draudzene iemigusi, tāpēc pieskāries viņas plecam, bet pēkšņi sajutis nedabiski aukstu ādu.

"Es viņu papurināju, bet viņa bija nedabiski cieta. Es nedzirdēju ne kliedzienus, ne vaimanas - viņa vienkārši aizmiga," stāstījis vīrietis.

Pēc tam, kad Rejs bija pārliecinājies par draudzenes nāvi, viņš nolēma par to neziņot policijai un nesaukt palīdzību. Tā vietā viņš caur mobilo telefonu internetā noskaidroja, ka viņam ir 48 stundas līķa nodošanai tiesu medicīnas ekspertam.

Rejs norādījis, ka nav steidzies aizvest līķi uz morgu, jo vēlējies mirušo nogādāt dzimtajā Mičiganas štatā.

Lai nepievērstu citu autovadītāju uzmanību, viņš uzvilcis mirušajai draudzenei saulesbrilles, piesprādzējis mirušo ķermeni ar drošības jostām un turpinājis ceļu automašīnā, kas nav aprīkota ar gaisa kondicionētāju.

Tas, ka Tomlinsons pārvadā mirušu cilvēku, kļuva zināms pateicoties klīnikas, kur ārstējusies mirusī sieviete, personālam. Mediķi piezvanījuši Rejam, lai noskaidrotu, ka ar viņu pacienti viss ir kārtībā, taču saņēmuši šokējošu ziņu.

Tomlinsonu aizturējuši likumsargi, kad viņš bijis ceļā uz sava dēla māju. Pagaidām viņam nav izvirzītas nekādas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!