Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

ASV, Alabamas štatā tiesa piespriedusi kādam vīrietim izmaksāt 7,5 miljonu ASV dolāru (6,44 miljonu eiro) lielu naudas kompensāciju no lielveikalu tīkla "Walmart", jo kādā no veikaliem viņš, sniedzoties pēc arbūza, savainojis kāju.

Negadījums noticis 2015. gadā, ziņo BBC. Tobrīd 59 gadus vecais Henrijs Volkers lielveikalā pakāpies uz koka paletes, lai tiktu pie kārotā arbūza. Vīrieša kāja iesprūdusi paletē, viņš nokritis un lauzis gūžas kaulu un pēdu. Tiesa par labu Volkeram piespriedusi "Walmart" izmaksāt naudas kompensāciju - 7,5 miljonus dolāru.

"Walmart" tiesas spiedumam nepiekrīt, sakot, ka arbūzi bija novietoti droši, un šādas pašas paletes ir veikalos visā valstī. Tādēļ uzņēmums gatavojas tiesas spriedumu pārsūdzēt, jo uzskata, ka vīrietis traumas guvis paša nevērības dēļ.

Savukārt Volkera advokāts Čārlijs Govers pēc tiesas žurnālistiem norādīja, ka spriedums ir taisnīgs, un "Walmart" bija pienākums arbūzus veikalā novietot tā, lai nevienam nebūtu jācieš. Cietušais Volkers pirms gūtā savainojuma bieži spēlējis basketbolu, bet tagad ir spiests pārvietoties ar staigāšanas rāmja jeb staiguļa palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!