Foto: Shutterstock

ASV federālā valdība rosinājusi turpmāk no cilvēkiem, kuri piesakās ASV vīzām, ievākt viņu sociālo mediju identitātes, atsaucoties uz iesniegumu Valsts departamentā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Piedāvājums, kas gan vēl nav apstiprināts, paredzētu lielai daļai cilvēku, kuri piesakās ASV vīzai, aizpildīt federālo iesnieguma anketu, sarindojot tajā visus sociālo tīklu kontus, kurus anketas iesniedzējs izmantojis pēdējo piecu gadu laikā. Tāpat būs jānorāda pēdējo piecu gadu laikā izmantotie tālruņa numuri, e-pasta adreses un starptautisko ceļojumu vēsture. Anketā plānots ietvert arī jautājumu par to, vai ceļot gribētājs ticis deportēts no kādas valsts un vai ģimenes locekļiem bijusi saistība ar terorismu.

Līdzšinējie noteikumi paredz, ka konsulārā dienesta amatpersonām ir jāievāc informācija par personas sociālajiem tīkliem tikai, ja ir pārliecība, ka tāda informācija ir nepieciešama, lai apstiprinātu identitāti vai veiktu padziļinātu pieteikuma iesniedzēja izpēti.

Ierosinājums Federālajā reģistrā publicēts piektdien un tagad sabiedrībai dotas vēl 60 dienas, lai izteiktu viedokli par to.

Šis ir kārtējais ierosinājums, kas seko ASV prezidenta Donalda Trampa solījumam veikt "pamatīgas pārbaudes" pirms ārzemniekam ļaut ieceļot ASV, lai tādējādi samazinātu iespējamos teroraktu draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!