Pirmdien Rīgas ostā tika izkrauti ASV tanki un bruņumašīnas, kas šeit ieradušies, lai stiprinātu Baltijas valstu drošību.

Ostā izkrauti tanki M1A2 "Abrams" un bruņumašīnas M2A3 "Bradley", kā arī kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, kopskaitā vairāk nekā 120 tehnikas vienības. Tehnikas piegāde notiek operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros, atbalstot ASV armijas 2.kavalērijas pulka nomaiņu ar 3.kājnieku divīzijas 1.brigādi. Šī brigāde Latvijā plāno palikt uz rotācijas laiku - aptuveni trīs mēnešiem.

ASV militārie spēki turpinās klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, lai atturētu Krievijas agresiju un stiprinātu NATO aliansi, pirmdien pauda ASV armijas 21.Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O'Konors.

Rīgas ostā pirmdien izkrauta operācijas "Atlantic Resolve" nākamās rotācijas militārā tehnika. O'Konors uzsvēra, ka ir liels pagodinājums atgriezties Latvijā, lai sniegtu atbalstu operācijas nākamās rotācijas tehnikai. "Pēdējo 12 mēnešu laikā esam demonstrējuši, ka ASV militārie spēki turpinās klātbūtni Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams, lai atturētu Krievijas agresiju un stiprinātu NATO aliansi," teica ģenerālmajors.

O'Konors akcentēja, ka militārā tehnika un karavīri iemieso ASV reģionālās un Eiropas klātbūtnes garu. "Aizsardzība un brīvības aizstāvēšana ir tas, kas mūs ir uz šejieni atvedis. Šodien mēs esam šeit, lai trenētos un demonstrētu mūsu spējas veik operācijas visās vietās. Mēs varam sniegt kaujas atbalstu saviem sabiedrotajiem jebkur un kad vien tas ir nepieciešams," sacīja ģenerālmajors.

"Mūsu vēstījums Latvijas iedzīvotājiem - ASV armija var sniegt un sniegs atbalstu kāds būs nepieciešams - no gaisa, jūras un zemes. Mēs paplašināsim operāciju "Atlantic Resolve" līdz dienvidiem, līdz Rumānijai un Bulgārijai, tādējādi radot vienotu drošības fronti pret Krievijas agresiju. Mūsu spēks nav viena nācija, bet gan kolektīvisms, kas stājas pretī izaicinājumiem visur," uzsvēra ASV armijas 21.Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!