Vīrieti, kas tiek turēts aizdomās par televīzijas WDBJ žurnālistes un operatora nošaušanu tiešā ētera laikā ASV Virdžīnijas štatā, sadusmojusi rasu diskriminācija darba vietā un citur.

Kā ziņots, 41 gadu vecais āfrikāņu izcelsmes Vesters Flanagans, smagi sašāva sevi un nomira pēc tam, kad kā Braiss Viljamss bija ievietojis sociālajos medijos uzbrukuma video. Ar šādu vārdu viņš savulaik strādājis WDBJ.

Sociālajos medijos, domājams, paša uzbrucēja publicētās ziņas liecina, ka Flanaganam bijušas sūdzības par televīziju, kur viņš pārstāja strādāt pirms diviem gadiem.

Divas stundas pēc apšaudes Flanagans bija nosūtījis WDBJ faksu uz 23 lappusēm, kurās tika skaidrots, ka veikt uzbrukumu viņu pamudinājusi 17.jūnija masu slepkavība afroamerikāņu baznīcā Čārlstonā. Toreiz tika nogalināti deviņi cilvēki un apsūdzības tika izvirzītas pret balto uzbrucēju.

Flanagans skaidrojis, ka cietis no rasu diskriminācijas, seksuāla rakstura pāridarījumiem un sliktas izturēšanās darbā. Viņam uzbrukuši melnādainie vīrieši un baltās sievietes par to, ka viņš bijis homoseksuāls melnādainais.

Jau ziņots, ka Virdžīnijas štatā televīzijas tiešraides laikā tika nošauti ar telekanālu CBS saistītās reģionālās televīzijas WDBJ žurnāliste Elisona Pārkere un operators Ādams Vords.

24 gadus vecā Pārkere un 27 gadus vecais Vords, kuri abi bija baltie, tika nogalināti iepirkšanās centrā "Bridgewater Plaza" netālu no Monetas.

Šāvieni atskanēja brīdī, kad žurnāliste trešdienas rītā intervēja tirdzniecības kameras pārstāvi saistībā ar vietējā kūrorta dibināšanas gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!