Foto: Reuters/Scanpix

ASV zvērinātie piektdien nav spējuši vienoties, vai jāpiespriež nāvessods Džeimsam Holmsam, kurš 2012.gadā sarīkoja slaktiņu vienā no Kolorado štata kinoteātriem un noslepkavoja 12 cilvēkus.

Zvērinātie nevarēja vienbalsīgi nolemt, ka 27 gadus vecajam Holmsam jāpiespriež nāvessods, kā rezultātā tiesnesim vienīgā iespēja ir piespriest viņam mūža ieslodzījumu bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

Pagājušajā mēnesī zvērinātie atzina viņu par vainīgu 12 slepkavībās un virknē citu apsūdzību. Pavisam viņam bija izvirzītas 166 apsūdzības.

Kā ziņots, 2012. gada 20. jūlijā Holmss jaunākās Betmena cikla filmas "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises") pusnakts pirmizrādes seansa laikā iegāja Denveras priekšpilsētas Auroras kinoteātrī un atklāja uguni uz skatītājiem, nogalinot 12 cilvēkus un 70 ievainojot.

Aizstāvība centās prāvas laikā pierādīt, ka Holmss uzbrukuma brīdī bijis nepieskaitāms, apgalvojot, ka viņam ir gara psihiskās saslimšanas vēsture un ka vēl neilgi pirms traģēdijas viņš vērsies pie ārsta pēc palīdzības.

Savukārt prokuratūra, atsaucoties uz Holmsa piezīmēm, kurās pedantiski atspoguļota uzbrukuma plānošana, uzstāja, ka viņš bijis pie apziņas un spriestspējīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!