Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu skaits, kas pozitīvi vērtē ASV prezidenta Donalda Trampa veikumu, sarucis līdz 36%, un lielā mērā tas ir skaidrojams ar negatīvo vērtējumu Trampa attieksmei pret izmeklēšanu Krievijas iejaukšanās lietā, liecina telekanāla CBS aptaujas dati.

Iepriekšējā CBS aptaujā aprīlī Trampa veikumu pozitīvi vērtēja 41% amerikāņu. Kritums zināmā mērā skaidrojams ar atbalsta mazināšanos republikāņu rindās.

Kā liecina otrdien izplatītās aptaujas dati, trešdaļa amerikāņu atzīst, ka Trampa pieeja Krievijas iejaukšanās izmeklēšanai pasliktinājusi attieksmi pret prezidentu.

63% amerikāņu negatīvi vērtē Trampa reakciju uz Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu, un šis vērtējums ir negatīvāks nekā amerikāņu domas par prezidenta veikumu citos jautājumos, ieskaitot ekonomiku un terorismu.

Vairums respondentu abu lielo partiju atbalstītāju rindās - 56% - uzskata, ka īpašā padomnieka Roberta Millera izmeklēšana būs objektīva un ka Trampam nevajadzētu tajā iejaukties.

Tiesa gan, vairums amerikāņu, kas atbalsta Trampu, uzskata, ka Krievijas iejaukšanās izmeklēšana nav nopietna, turklāt viņi piekrīt apgalvojumam, ka Tramps tiek kritizēts vairāk nekā viņā priekšgājēji. Šīs pārliecības dēļ viņi Trampu atbalsta vēl vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!