Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas pilsonis, kas Turcijā tika tiesāts par prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana apvainošanu, tiks atbrīvots un varēs atgriezties Vācijā, ceturtdien nolēmusi tiesa.

Taču tiesas prāva turpināsies, sacīja Vācijas pilsoņa advokāts. Nākamā tiesas sēde plānota 9. aprīlī.

Vācijas pilsonis, kas identificēts tikai kā Huseins M., tika aizturēts brīvdienu laikā Turcijā un apsūdzēts par Erdogana apvainošanu sociālajā tīklā "Facebook" 2014. gadā un 2015. gadā. Vīrietis noliedz, ka būtu rakstījis šos komentārus un apgalvo, ka viņa konts "Facebook" ticis uzlauzts.

2014. gadā, kad tika izdarīti ieraksti, Erdogans ieņēma premjerministra amatu, tādēļ Vācijas pilsonis apsūdzēts "valsts amatpersonas apvainošanā" vienā punktā un "prezidenta apvainošanā" citā punktā.

Vīrietim var tikt piespriests līdz sešiem gadiem ilgs cietumsods - divi gadi pirmajā apsūdzības punktā un četri gadi otrajā punktā.

Vācijas konsuls Turcijā bija klāt tiesas sēdēs.

Vācijas valdība ir vairākkārt pieprasījusi atbrīvot Vācijas pilsoņus.

Turcija februārī atbrīvoja no apcietinājuma terorismā apsūdzēto Vācijas un Turcijas dubultpilsoni, laikraksta "Die Welt" žurnālistu Denizu Jidželu, kuram tika atļauts atstāt valsti. Jidžels tika aizturēts Stambulā 2017. gada februārī.

Pirms tiesas Huseina M. advokāts sūdzējās par apstākļiem, kādos viņa klients tiek turēts, proti, kamerā, kas paredzēta 25 ieslodzītajiem, bet kur atrodas 44 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!