Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas Augstās tiesas tiesnesis ceturtdien licis atbrīvot jau otru no četriem aizdomās turētajiem, kas tika aizturēti saistībā ar pagājušajā nedēļā Katalonijā notikušajiem islāmistu teroraktiem.

Salhs el Karibs ir jāatbrīvo, ievērojot zināmus nosacījumus, apliecināja avots tiesā. El Karibam bijusi interneta kafejnīca Ripoļā, kur dzīvojis vairums 12 cilvēku lielās teroristu šūniņas biedru.

Izmeklēšanas tiesnesis sākotnēji lūdzis, lai viņš tiek paturēts apcietinājumā, kamēr tiek turpināta izmeklēšana par viņa iespējamo lomu teroraktos.

El Karibam būs jānodod viņa pase un katru nedēļu jāierodas atzīmēties tiesā. Tiesnesis nospriedis, ka nav pietiekami daudz pierādījumu, lai paturētu el Karibu apcietinājumā, sacīja avots tiesā.

Mohameds Aalla, kurš arī bija aizturēts saistībā ar teroraktiem, šonedēļ jau tika atbrīvots, ievērojot zināmus nosacījumus, bet vēl divi citi paturēti apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām par līdzdalību teroristu grupējumā un slepkavību.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā Katalonijā notika divi terorakti – viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 120 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!