Foto: AFP/Scanpix/LETA

No apcietinājuma atbrīvots vīrietis, kurš tika turēts aizdomās par saistību ar Somijas Turku pilsētā 18.augustā notikušo teroraktu, līdz ar to pirmstiesas apcietinājumā palicis tikai galvenais terorakta lietā aizdomās turamais, piektdien pavēstīja varasiestādes.

Atbrīvotais vīrietis ir 21 gadu vecs.

Viņš vairs netiek turēts aizdomās par teroraktu, kurā divi cilvēki tika nogalināti, bet astoņi ievainoti, apliecināja policija.

Galvenais aizdomās turamais - 22 gadus vecais marokānis Abderrahmans Buanane - tiek turēts pirmstiesas apcietinājumā.

Buanane, kuru pēc terorakta sašāva policisti, atrodas cietuma slimnīcā Hamēnlinnā, uz ziemeļiem no Helsinkiem, sacīja Nacionālā Izmeklēšanas biroja pārstāvis Markuss Laine.

Uzbrukums kvalificēts kā divas slepkavības ar teroristisku nodomu un astoņi slepkavības mēģinājumi ar teroristisku nodomu.

Laine arī sacīja, ka joprojām ir spēkā starptautiskais orderis vēl viena aizdomās turamā aizturēšanai, tomēr amatpersona atteicās sniegt plašākas ziņas par viņa identitāti vai par aizdomu raksturu.

Šonedēļ jau tika atbrīvoti divi citi cilvēki, kas arī tika turēti aizdomās par saistību ar teroraktu, un arī viņi vairs netiek uzskatīti par aizdomās turamiem.

Viņi sadarbojušies ar varasiestādēm, sacīja Laine.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!