Foto: AP/Scanpix
Otrdien, 17. novembrī, neilgi pirms Vācijas un Nīderlandes futbola spēles sākuma evakuēts Hanoveres stadions, bet mačs atcelts. Pirms paredzētā koncerta evakuēta arī Hanoveres "TUI Arena", ziņo BBC.

Sākotnējā informācija liecina, ka stadions evakuēts un spēle atcelta pēc "aizdomīga priekšmeta" atrašanas. Spēle atcelta mazāk nekā divas stundas pirms sākuma. Maču klātienē bija plānojusi apmeklēt arī Vācijas kanclere Angele Merkele. Spēli Hanoverē bija ieradušies vērot divi Nīderlandes ministri, bet viņi jau devušies atpakaļ uz dzimteni.

Pirms Vācijas-Nīderlandes spēles Hanoverē ieviesti paaugstināti drošības pasākumi, bet pēc aizdomām maču nolemts nerīkot. Tikmēr dažādi mediji izplatījuši informāciju par stadiona tuvumā atrastu ātrās palīdzības mašīnu, kas bijusi piepildīta ar sprāgstvielām.

Hanoveres policijas vadītājs Volkers Klūve apstiprinājis, ka saņemts telefona zvans par iespējamo sprādzienu 15 minūtes pirms spēles. Tāpēc pieņemts lēmums savlaicīgi atcelt spēli un neļaut stadionā pulcēties lielām cilvēku masām. Futbola faniem jau tuvojoties stadionam lūgts pamest apkārtni, jo spēle atcelta.

"Pirms stadiona mums paziņoja, ka ir nopietni sprādzienu draudi atrastajā sainī. Tāpēc lūdza būt mierīgiem un aicināja mūs, holandiešu fanus, lēnām doties prom grupās pa trim. Mums lūdza arī neuzturēties ielās, jo pilsētā esot arī citi draudi," BBC norādīja kāds "oranžo" fans.

Aizdomīgs sainis it kā atrasts arī Hanoveres dzelzceļa stacijā, kas tiek pārbaudīta.

Nepilnu stundu pēc futbola stadiona evakuācijas un spēles atcelšanas Hanoverē atcelts arī kādas grupas koncerts "TUI Arena". Kā norāda Vācijas policija, grupas "The Söhne Mannheims" koncerts atcelts, jo saņemts "konkrēts brīdinājums" par spridzekli arēnā. 14 000 skatītājiem paredzētā "TUI Arena" ir lielākā slēgtā pasākumu rīkošanas vieta Hanoveres reģionā, un tajā notiek ne tikai sporta sacensības, bet arī lieli koncerti.

Dažas stundas pēc spraigajiem notikumiem Hanoveres policija apstiprināja, ka neviena no aizdomām nav apstiprinājusies, aizdomīgajos saiņos sprāgstvielas nav atrastas, tomēr atcelties pasākumi nenotiks.

Pirmdien tika paziņots, ka nenotiks otrdien Briselē paredzētā spēle starp FIFA pasaules ranga līderi Beļģiju un Spāniju. Tikmēr Londonā paredzētā spēle starp Angliju un Franciju risināsies, ziņo BBC.

Vācijas futbolisti piektdien Parīzē, kad tur notika terorakti, aizvadīja pārbaudes spēli pret Franciju. Mačs risinājās "Stade de France", pie kura uzspridzinājās trīs pašnāvnieki, bet spēle netika atcelta.

Pēc Parīzes teroraktiem Vācijas futbola izlases delegācija drošības dēļ nakti aizvadīja "Stade de France" un sākotnēji nevēlējās aizvadīt maču pret "oranžajiem". Tomēr Vācijas futbola vadība, spēlētāji un treneri nolēma, ka maču jāaizvada, tādējādi izrādot vienotību un solidaritāti ar Franciju pēc asiņainās piektdienas.

Pastiprināti drošības pasākumi Eiropā uz lieliem pasākumiem ieviesti pēc 13. novembra "melnās piektdienas", kad Parīzē teroristu sešos uzbrukumos nogalināti 129 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!