Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komiteja atjaunojusi krimināllietu par 1998.gadā notikušo Ņeftejuganskas mēra Vladimira Petuhova slepkavību, kurā atkārtoti tur aizdomās vienu no Kremļa pretiniekiem Mihailu Hodorkovski, vēsta aģentūra "Reuters".

Saskaņā ar kādu "operatīvu informāciju", slepkavības pasūtītājs varējis būt bijušais naftas kompānijas "Jukos" vadītājs Hodorkovskis.

Pēc komitejas vadītāja Vladimira Markina teiktā, izmeklēšanas ietvaros plānota "aculiecinieku un aizdomās turamo pratināšana, starp kuriem, visticamāk, būs arī Mihails Hodorkovskis", kura neesamība Krievijas teritorijā "nekļūs par nepārvaramu šķērsli, lai izpildītu visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības".

Hodorkovska pārstāvji atsākto izmeklēšanu uzskata par nepamatotu. "Es fantāzijas un izdomas nekomentēju," aģentūrai "Interfax" paziņojis Hodorkovska advokāts Vadims Kļuvgants.

Tikmēr pats Hodorkovskis ar "Twitter" starpniecību izmeklēšanu saista ar Hāgas tiesas lietu, kurā tiek skatīta prasība Krievijai izmaksāt bijušajiem "Jukos" īpašniekiem 50 miljardus dolāru.


Ņeftejuganskas mērs Vladimirs Petuhovs tika nogalināts 1998. gadā. Krievijā šajā lietā ir notiesāts bijušais "Jukos" drošības dienesta vadītājs Aleksejs Pičugins, kurš pašlaik atrodas cietumā un savu vainu neatzīst. Krievijas tiesa Petuhova slepkavības organizēšanā atzina par vainīgu arī bijušo "Jukos" akcionāru Leonīdu Nevzlinu, kurš atrodas Izraēlā un arī savu vainu neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!