Foto: Reuters/Scanpix

ASV Demokrātu partija piektdien apstiprinājusi, ka atkal noticis uzbrukums viņu datortīklam, hakeriem piekļūstot prezidenta amata kandidātes Hilarijas Klintones kampaņas štāba izmantotajai datu analīzes sistēmai.

Tas jau ir trešais hakeru uzbrukums partijas datortīkliem pēdējās nedēļas laikā.

Hakeriem bijusi piecas dienas ilga piekļuve uzlauztajai programmai, taču nav pierādījumu, ka kāda datorsistēma būtu inficēta.

Klintones kampaņas štāba pārstāvji norādīja, ka viņi nav vienīgie, kas izmanto Demokrātu nacionālās komitejas (DNC) vēlētāju analīzes sistēmu, piebilstot, ka šīs sistēma nesatur tādus sensitīvus datus kā sociālās apdrošināšanas numuri vai informācija par kredītkartēm.

Kā ziņots, tīmekļa vietne "WikiLeaks" pagājušās nedēļas beigās publiskoja aptuveni 20 000 e-pasta vēstuļu, kas bija iegūtas no DNC datorsistēmas un no kurām noprotams, ka Demokrātu partijas līderi centušies kaitēt Klintones bijušā sāncenša Vermontas senatora Bērnija Sandersa kampaņai cīņā par demokrātu nomināciju startam prezidenta vēlēšanās.

Pēc šīs informācijas nopludināšanas no amata bija spiesta atkāpties Demokrātu partijas priekšsēdētāja Debija Vasermane-Šulca.

Tajā pašā laikā par savas datorsistēmas uzlaušanu paziņoja arī Demokrātu Kongresa kampaņas komiteja, kas vāc līdzekļus un sniedz atbalstu partijas kandidātiem uz Pārstāvju palātu.

Izmeklēšana uzticēta Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), un izskanējuši pieņēmumu, ka demokrātu datorsistēmu uzlaušanā varētu būt vainojama Krievija, kas tādējādi cenšas ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu par labu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam.

Kremlis šādas apsūdzības nosaucis par absurdām.

Tikmēr "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs paziņojis, ka sekos citu materiālu publiskošana par Klintoni, ar kuriem varētu būt pietiekami, lai iegūtu prezidenta amata kandidāti cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!