Foto: AFP/Scanpix
Piektdien atlūgumu iesniedzis Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers, vēsta "New York Times".

Spaisers ASV prezidentam Donaldam Trampam paskaidrojis, ka viņš kategoriski iestājas pret Ņujorkas finansista Entonija Skaramuči iecelšanu par jauno komunikācijas direktoru.

"New York Times" skaidro, ka Tramps piedāvājis vakanto amatu Skaramuči, vienlaikus aicinot Spaiseru turpināt darbu savā postenī. Taču Spaisers iebildis, paziņojot, ka Trampa solis ir liela kļūda.

Vēstīts, ka Baltā nama komunikācijas direktora amatu maijā pameta Maiks Dubke. Spaisers daļēji uzņēmās Dubkes amata pienākumus.

Pusgadu Baltajā namā skaidrojot prezidenta Trampa lēmumus, Spaisers vairākkārt izpelnījies kritiku par neveikliem un aplamiem izteikumiem. Piemēram, aprīlī Spaisers kritizēja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, sakot, ka pat Ādolfs Hitlers nav izmantojis ķīmiskos ieročus, tādējādi ignorējot tūkstošiem cilvēku nāvi holokaustā no indīgajām gāzēm. Spaisers par šo izteikumu vairākkārt atvainojās. Savukārt savā pirmajā preses konferencē Spaisers paziņoja, ka Trampa inaugurācijā pulcējies lielākais pūlis, kāds jebkad piedalījies jauna ASV prezidenta inaugurācijā.

Par Spaisera preses konferencēm vairākkārt paņirgājies ASV satīras šovs "Saturday Night Live", kur Spaisera loma uzticēta aktrisei un komiķei Melisai Makartijai. "Politico" norāda, ka Spaisera lomas uzticēšana sievietei ir ļoti nokaitinājusi Trampu.

Pēdējās nedēļās Spaisers kameru priekšā preses brīfingos izgāja salīdzinoši retāk, atzīmē aģentūra "Associated Press".

Iepriekš Spaisers vadīja komunikācijas nodaļu Republikāņu nacionālajā komitejā (RNC), bet pēc tam pievienojās Trampa priekšvēlēšanu kampaņas komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!