Foto: Reuters/Scanpix

Austrālija otrdien aicinājusi Maskavu nebloķēt priekšlikumu izveidot neatkarīgu kara noziegumu tribunālu, lai sauktu pie atbildības tos, kuri pirms gada notrieca "Malaysia Airlines" lidmašīnu virs Austrumukrainas.

Ārlietu ministre Džūlija Bišopa pavēstīja, ka Austrālija šajā lietā piebiedrojas Malaizijai, Ukrainai, Beļģijai un Nīderlandei un aicina ANO Drošības padomi atbalstīt priekšlikumu izveidot īpašu starptautisko kriminālo tribunālu.

Lidmašīna, domājams, tika notriekta ar raķeti, kad tā pagājušā gada 17. jūlijā bija ceļā no Nīderlandes uz Malaiziju. Bojā gāja visi tajā esošie 298 cilvēki.

Maskava iepriekš nosaukusi aicinājumu veidot tribunālu par "kontrproduktīvu". Krievijas vēstnieka ANO vietnieks norādījis, ka tribunāla veidošanai neesot īstais laiks.

"Starptautiska kriminālā tribunāla izveidošana šim nolūkam saskaņā ar ANO hartas septīto nodaļu dos skaidru vēstījumu, ka starptautiskā sabiedrība nepiecietīs rīcību, kas apdraud starptautisko mieru un drošību, pakļaujot briesmām civilo aviāciju," uzsvēra Bišopa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!