Austrālijas futbolistes ķērušās pie pēdējā salmiņa, lai nezaudētu iespēju 2000. gadā piedalīties Sidnejas Olimpiskajās spēlēs - nepieciešamo finansu līdzekļu piesaistīšanai sportistes nolēmušas izdot kalendāru, kurā pašas arī pozē bez liekiem aizspriedumiem un apģērba gabaliem.
Komandas aprēķins izrādījās nekļūdīgs, un jau prezentācijā no kalendāra kopējās 45 000 tirāžas tika izķerti 5000 eksemplāri.

Jāpiebilst, ka Austrālijā jau vairākkārt sportisti trūkstošās naudas rašanai izmanto savus trenētos ķermeņus. Tā jau pirms četriem gadiem rīkojās topošie austrāliešu olimpieši, bet vēl šogad ķengurzemes ūdenpolo spēlētāji finansu problēmu dēļ stājās uz striptīzbāra skatuves.

Lai gan ne visi atbalsta veidu, kādā futbolistes uzbrūk pircēju naudas makiem, tomēr meitenēm ir arī iespaidīgi atbalstītāji, piemēram, Austrālijas futbola federācijas vadītājs Šīrlijs Brauns.

"Tā ir spēlētāju izvēle, izdot tādu kalendāru, vai nē. Mēs viņu lēmumu atbalstām, jo uzmanību ir pelnījuši ne tikai sportistu skaistie ķermeņi, bet arī viņu sasniegumi sporta laukumā. Mūsu uzdevums ir uzturēt radušos interesi, un ceram, ka kalendāru pircēji vēlāk būs arī aktīvi komandas atbalstītāji," savu nostāju skaidroja Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!