Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas premjerministram Malkolmam Tērnbulam piemērots naudassods par glābšanas vestes neuzvilkšanu, izbraucot ar laivu Sidnejas ostā, piektdien ziņo mediji.

Tērnbuls pārvietoja savu nelielo laivu aptuveni 20 metrus no mola uz piekrasti blakus savai mājai, kas atrodas pie ostas. Veicot šo nelielo attālumu, premjers nebija uzvilcis glābšanas vesti, un žurnālisti to nofotografēja.

Ceturtdien šī fotogrāfija tika publicēta laikrakstā "The Australian", un amatpersonas paziņoja, ka Tērnbulam tiks piemērots 250 Austrālijas dolāru (163 eiro) liels naudassods par glābšanas vestes neuzvilkšanu, vienam atrodoties laivā.

Tērnbuls sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka ir guvis mācību un turpmāk vienmēr vilks glābšanas vesti neatkarīgi no tā, cik tuvu krastam atradīsies.

Premjers piebilda, ka, braucot ar savu kajaku, vienmēr velk glābšanas vesti. "Noteikumi bieži var šķist ļoti tehniski, bet tie izdomāti, lai mēs būtu drošībā, un mums visiem būtu tie jāievēro," norādīja Tērnbuls.

Dienā, kad Tērnbulam tika piemērota sodanauda, Sidnejas ūdeņos noslīka kāds vīrietis, kad apgāzās viņa zvejas laiva. Vēl divi cilvēki, kas atradās laivā, tika izglābti ar helikopteru. Nevienam no viņiem nebija mugurā glābšanas vestes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!