Foto: Ekrānuzņēmums

Austrijas vīriešu žurnāla "Vangardist" jaunākais numurs nodrukāts ar HIV pozitīvu cilvēku asinīm, lai vērstos pret "stigmu", kas bieži vien tiek saistīta ar AIDS izraisošo vīrusu, otrdien paziņoja žurnāla galvenais redaktors Juliāns Vīls.

"Mēs vēlējāmies nākt klajā ar deklarāciju pret stigmu un iracionālajām bailēm saistībā ar HIV un HIV pozitīviem cilvēkiem," skaidroja redaktors.

"Ja jūs turat rokās šo žurnālu, tas ir tāpat kā turēt kādu, kurš ir HIV pozitīvs. Nekas nevar notikt, nekas nevar jums nodarīt ļaunu, turot šo žurnālu, un nekas nevar jums nodarīt ļaunu, turot HIV pozitīvu cilvēku," viņš sacīja.

"Vangardist" parasti tiek publicēts vienīgi digitālā formātā, bet numurs "#HIVHeroes" ir nodrukāts uz papīra, izmantojot asinis, kuras ziedojuši trīs HIV pozitīvi cilvēki un kas tikušas sajauktas ar parasto tipogrāfijas krāsu.

Īpašā bilingvālā vācu un angļu valodas izdevuma 3000 kopiju var pasūtīt tīmeklī par 50 eiro gabalā. Ienākumi tiks ziedoti labdarībai. Vēl 15 000 eksemplāru tiks nodrukāti, izmantojot parasto krāsu.

Viena no asins donorēm ir 45 gadus vecā Viltrūde Štefaneka, kas jau 20 gadus ir HIV pozitīva. Viņa Vīnē vada HIV pozitīvo un AIDS slimnieku organizāciju PULSHIV.

"Es vēlējos, lai cilvēki saprot, ka, ikdienā ar to saskaroties, HIV nevienam nekādus riskus nerada," žurnāls citē Štefanekas teikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!