Ukrainas separātistu bataljona "Vostok" komandieris Aleksandrs Hodakovskis atzinis, ka bruņoto bandu rīcībā bijusi tāda raķešu sistēma, kāda pēc ASV domām, izmantota Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanai.

Šī ir pirmā reize kopš lidmašīnas notriekšanas, kad separātistu līderi atzinuši, ka to rīcībā ir zenītraķešu iekārta "Buk".

Hodakovskis intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja, ka sistēma, ļoti iespējams, nākusi no Krievijas, un, visticamāk, jau nosūtīta atpakaļ, lai slēptu pierādījumus par tās klātbūtni.

Pagājušo ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!