Sestdien, 25. februārī, viens cilvēks no gūtajām traumām mira, bet divi guva ievainojumus, kad Vācijas pilsētā Heidelbergā automobilis ietriecās gājēju ielā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

73 gadus vecais Vācijas pilsonis, kuru notrieca mašīna, no gūtajām traumām slimnīcā miris, atzīmē medijs.

Negadījumā cietuši vēl divi cilvēki. Viens no cietušajiem ir 32 gadus vecs Austrijas pilsonis, bet otra cietusī ir 29 gadus veca sieviete no Bosnijas. Abiem cietušajiem bijušas vieglas traumas, tāpēc tie jau ir izrakstīti no slimnīcas.

35 gadus vecais automašīnas vadītājs, kurš ir Vācijas pilsonis, centies bēgt no notikuma vietas, bet policija to ievainojusi, informē BBC. Likumsargi norādījuši, ka uzbrucējam nav saiknes ar migrāciju.

Medijs informē, ka pie automašīnas vadītāja atrasts nazis. Pašlaik tiek pieļauts, ka uzbrucējs braucis ar īrētu mašīnu. Viņš iebraucis vienā no pilsētas centrālajiem laukumiem, kur atļauts pārvietoties gājējiem.

Pagaidām nav zināmi uzbrucēja motīvi, atzīmē BBC. Policija pieļauj, ka notikušais nav terorakts. Tāpat likumsargi norāda, ka, iespējams, uzbrucējs darbojies viens.

Policija vietējiem medijiem vēl nevarēja apstiprināt, vai uzbrucējam bijuši garīgās veselības traucējumi.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 19. decembrī ar nolaupītu kravas automašīnu tunisietis Aniss Amri ietriecās pūlī vienā no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem, noslepkavojot 12 cilvēkus un 56 citus ievainojot.

Džihādistu grupējums "Daesh" uzņēmās atbildību par Berlīnes teroraktu, un apliecināja, ka Milānas apkaimē nošautais cilvēks Berlīnē veica uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!